dana rağout

Dana eti çok karakterli bir ettir. Kişiliği bazen asil bazen ise samimi, ama her durumda kimseyi (umuyorum)
ilgisiz bırakmayan bir lezzet sahibidir. Önünüzdeki tabak Yunanıstan'da çok sevilir fakat yapanlardan pişirilme şekline  rağout dendiğini az kişi bilir.


Rağout Fransızca' da istah açtırıcı anlamına geliyor ve tek numarası eti roj yada kırmızı yoğun bir şarapla söndürdükten sonra, danacığımızı kısık ateşte saatlerce (fakat abartmayalım) pişirmektir. Garnitürü patates ve havuç olur genellikle, ama kurallara her zaman uymaya gerek yok.

 
Ne kadar güzel bir yemekti, her lokmayı hissederek yedik sevgili arkadaşlarla. Başka türlü yenilemez zaten şarapla pişirilen herhangi bir tabak. Duygusuz kalmışken, çatal ağızdan uzaklaşırken dilde asıl bıraktığı duygulardan oluşan bir lokma.

0 comments:

Powered by Blogger.